Публічні закупівлі як інструмент економічної стійкості: напрями вдосконалення в системі державного регулювання - Ортіна, Ганна Володимирівна; Ortina, Hanna; Сулейманова, Е. Е. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У сучасних умовах трансформації української економіки, спричиненої повномасштабною військовою агресією, система публічних закупівель набуває стратегічного значення для забезпечення економічної стабільності та раціонального використання бюджетних ресурсів. Від прозорості та ефективності закупівель залежать не лише доступність товарів і послуг для потреб держави та громад, а й здатність економіки залишатися стійкою, запобігати корупційним ризикам, підтримувати підприємництво та інтегруватися до європейського ринку. В умовах війни публічні закупівлі стали одним із ключових інструментів забезпечення оборонних потреб, гуманітарної підтримки населення, відновлення інфраструктури та функціонування критично важливих секторів економіки.
Keywords: закупівелі; система публічних закупівель