Обладнання складів. Зберігання зерна і зернопродуктів: навчальний посібник - Ялпачик, Володимир Федорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Yalpachyk, Volodymyr; Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Александр Григорьевич; Skliar, Oleksandr; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; et al. (Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2018)
Даний посібник призначений для поглибленого вивчення першого модуля „Обладнання складів для зберігання зерна і зернопродуктів“ навчальної дисципліни „Обладнання складів“, яка є однією із засадничих за напрямом підготовки дипломованого спеціаліста за спеціальністю 133 „Галузеве машинобудування“ з одержання державного освітнього рівня Магістр. Посібник складається з двох частин – конспекту лекцій і методичних вказівок до виконання практичних робіт загальним об’ємом 32 академічних годин, тематика яких відповідає навчальній робочій програмі, розробленій на кафедрі „Обладнання переробних і харчових виробництв“ ім. професора Ф.Ю. Ялпачика і затвердженій Методичною радою Таврійського агротехнологічного університету (ТДАТУ, м. Мелітополь).
Keywords: механіка сипучих матеріалів; характеристика зернової маси; підйомно-транспортне обладнання зерносховищ; склади для зберігання зерна; механізація зберігання зерна; технологічне обладнання зерносховищ; механізація активного вентилювання; сушіння зерна