Стратегічні напрями розвитку підприємницької діяльності у сфері металообробки : кваліфікаційна робота ОС «Магістр»: спец. 076 Підприємництво та торгівля ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» - Хорошун, Наталія (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Об’єктом дослідження є процес формування та реалізації стратегічних напрямів розвитку підприємницької діяльності у сфері металообробки на прикладі ФОП Нестеренко Л. В. Предметом дослідження є теоретико-методичні та прикладні підходи до стратегічного аналізу, оцінювання результативності та обґрунтування стратегічних рішень розвитку підприємства металообробки. Мета кваліфікаційної магістерської роботи – узагальнення теоретико-методичних засад стратегічного розвитку та розробка практичних рекомендацій щодо обґрунтування пріоритетних стратегічних напрямів розвитку ФОП Нестеренко Л. В. з урахуванням фінансово-економічних, операційних і ринкових чинників. Методи проведення досліджень: загальнонаукові (аналіз, синтез, індукція, дедукція, узагальнення, порівняння, системний підхід), прикладні методи стратегічної діагностики (PESTEL-аналіз, аналіз галузевої конкуренції, SWOT/TOWS, SPACE-аналіз), методи фінансово-економічного аналізу, а також процесно-орієнтований підхід із використанням системи операційних KPI для оцінювання виконання замовлень.
Keywords: стратегічний розвиток; металообробка; мале підприємництво; стратегічна діагностика; PESTEL-аналіз; SWOT/TOWS; SPACE-аналіз; операційні KPI; цифровий облік замовлень; контроль маржі; процесне управління