Стан, проблеми та перспективи впровадження дуальних навчальних програм підготовки здобувачів вищої освіти агроінженерних спеціальностей - Довжик, М. Я.; Зубко, В. М.; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchеv, Serhii; Пастухов, В. І.; Пастушенко, С. І. (Науково-методичний центр ВФПО, 2020)
Агроінженер − одна з найбільш затребуваних на ринку праці спеціальностей, фахівців якої потребує значна частина діючих агропідприємств. На відміну від здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, практична підготовки здобувачів вищої освіти денної форми навчання має забезпечувати одержання ними не робітничого фаху з одного (вузькоспеціалізованого) напряму, якій «відточується» протягом всього навчання, а поглиблені фахові знання з інженерії у рослинництві, тваринництві, первинній обробці та зберіганні сільськогосподарської продукції,. Це забезпечує формування саме інженерних компетенцій, знання та розуміння технологій і механізованих технологічних процесів, створює платформу для прийняття ефективних інженерних рішень.
Keywords: агроінженер; дуальні навчальні програми; агроінженерні спеціальності; агропідприємство; виробництво