Опис до патенту на корисну модель № 35817 "Спосіб визначення параметрів вороху зерна на основі його кольору" - Кашкарьов, Антон Олександрович; Кашкарев, Антон Александрович; Kashkarov, Anton; Шляхова, Л. Г. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2008)
Спосіб визначення параметрів вороху зерна на основі його кольору, який складається з відбору проб та процесу визначення кольору, який відрізняється тим, що при визначенні кольору зерно насипом сканують на сканері, результат зберігають у файлі графічного формату, визначають частоту появи кольорів і використовують її як інформаційний показник
Keywords: зерно; визначення засміченості зернового матеріалу; сільське господарство