Особливості формування рівня мінералізації південних річок України (на прикладі річки Молочна) - Скиба, Вікторія Павлівна; Скиба, Виктория Павловна; Skyba, Viktoriia; Вознюк, Н. М.; Вознюк, Н. М.; Voznyuk, N. (My University, 2017)
UK: Для степової зони України типовим є недостатній рівень забезпечення водними ресурсами. Малі та середні південні річки мають велику кількість екологічних проблем. Систематизація та аналіз багаторічних даних рівня мінералізації, відображення залежностей між окремою речовиною та факторами довкілля може надати істотну інформацію для виявлення причин деградації водотоків. RU: Для степной зоны Украины типичным является недостаточный уровень обеспечения водными ресурсами. Малые и средние южные реки имеют большое количество экологических проблем. Систематизация и анализ многолетних данных уровня минерализации, отображение зависимостей между отдельным веществом и факторами окружающей среды может оказать существенную помощь в выявлении причин деградации водотоков. EN: Typical for the steppe zone of Ukraine is the inadequate level of water resources. Small and medium southern rivers have a large number of environmental problems. The systematization and analysis of longterm data of the level of mineralization, the mapping of dependencies between a single substance and environmental factors can provide significant help in identifying the causes of the degradation of watercourses.
Особенности формирования уровня минерализации южных рек Украины (на примере речки Молочная)
Formation peculiarities of the mineralization level of southern rivers of Ukraine (on the example of the Molochna river)
Keywords: гідроекологічна система; мінералізація; антропогенний вплив; деградація водотоків; гидроэкологическая система; минерализация; антропогенное воздействие; деградация водотоков; hydroecological system; mineralization; anthropogenic impact; degradation of watercourses