Наукова репутація як стратегічний ресурс для розвитку глобальної репутації ЗВО - Завадських, Ганна Миколаївна; Zavadskykh, Hanna (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Наукова репутація ЗВО виступає стратегічним ресурсом, що безпосередньо впливає на рівень його глобального визнання, конкурентоспроможності та інституційного розвитку. У сучасних умовах інтернаціоналізації вищої освіти та інтеграції в європейський і світовий науково-освітній простір, академічна репутація стає тим чинником, який визначає не лише позицію університету у міжнародних рейтингах, а й відкриває можливості для залучення фінансування, участі в спільних дослідницьких проєктах, академічної мобільності, реалізації освітніх програм подвійного дипломування та інтеграції в глобальні освітні мережі. Наукова активність, виражена у вигляді публікацій у рецензованих міжнародних виданнях, участі у грантових конкурсах, міжнародному партнерстві та цитованості дослідників, формує імідж університету як осередку генерації знань і новаторства.
Keywords: ЗВО; наукова репутація ЗВО