Самоконтроль студентів за станом свого організму в процесі занять фізичними вправами - Рибницький, А.; Артеменко, В.; Нестеров, О.; Козерук, К.; Рыбницкий, А.; Артеменко, В.; Нестеров, А.; Козерук, К.; Ribnitsky, A.; Artemenko, V.; Nesterov, A.; Kozeruk, C. (Планер, 2015)
UK: У статті проаналізовано поняття самоконтролю, та його значення у контролі за станом фізичного розвитку людини. Важливим завданням викладача з фізичного виховання є навчання студентів засобам самоконтролю в процесі занять фізичними вправами, особливо самостійно. Він має не тільки виховне значення, але й прищеплюється навичка свідомого ставлення до занять фізичними вправами, дотримання правил гігієни, раціонального розпорядку дня, режиму навчання, роботи й відпочинку. Для аналізу показників доцільним є ведення щоденнику самоконтролю, наведено приклади ведення щоденника самоконтролю за об’єктивними і суб’єктивними показниками. RU: В статье проанализированы понятия самоконтроля, и его значение в контроле за состоянием физического развития человека. Важной задачей преподавателя физического воспитания является обучение студентов средствам самоконтроля в процессе занятий физическими упражнениями, особенно самостоятельно. Он не только воспитательное значение, но и прививается навык сознательного отношения к занятиям физическими упражнениями, соблюдение правил гигиены, рационального распорядка дня, режима учебы, работы и отдыха. Для анализа показателей целесообразно ведение дневнике самоконтроля, приведены примеры ведения дневника самоконтроля по объективным и субъективным показателям. EN: The article analyzes the concept of self-control, and its importance in controlling the physical development. An important task of the teacher of physical education is to teach students the means of self-control during exercise, especially yourself. It is not only educational value, but also instilled skill conscious attitude towards exercise, adherence to hygiene, rational daily routine mode of training, work and leisure. To analyze the performance is appropriate keeping a diary of self-control, are examples of keeping a diary of self-control for the objective and subjective indicators.
Самоконтроль студентов за состоянием своего организма в процессе занятий физическими упражнениями
Self-monitoring students as during his body exercise
Keywords: самоконтроль; здоров’я; об’єктивні та суб’єктивні показники; самостійні заняття; фізичні вправи; здоровья; объективные и субъективные показатели; самостоятельные занятия; физические упражнения; self; health; objective and subjective indicators; independent study; exercise