Енергозбереження – пріоритетний напрямок державної політики України: науково-бібліографічний покажчик - Вовченко, Світлана Володимирівна; Вовченко, Светлана Владимировна; Vovchenko, Svitlana; Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (ТДАТУ: наукова бібліотека, 2011)
Рівень розвитку енергетики має визначальний вплив на стан економіки кожної держави. Тому небезпідставно енергетичну незалежність пов’язують з національною безпекою. На початку ХХІ століття в енергетиці України ще залишилась невирішеною ціла низка складних проблем. Одною з таких проблем є енергозбереження. Раціональне використання енергоресурсів дає потрійний ефект – зменшує негативний вплив об’єктів паливно-енергетичного комплексу на екологію, заощаджує кошти виробників і споживачів енергетичних ресурсів, виховує у людей відповідну культуру поведінки по відношенню до того, що ми залишимо нащадкам. Покажчик «Енергозбереження – пріоритетний напрямок державної політики України» складено із статей з періодичних видань, які надійшли до фондів наукової бібліотеки з 2006 по 2011 роки. Всі матеріали розділено на чотири розділи, в межах розділу статті розташовані в алфавітному порядку. В першому розділі представлені законодавчі акти прийняті за останні п’ять років в Україні і статті, які висвітлюють стан справ в галузі енергозбереження. Другий, третій і четвертий розділи містять матеріали з питань енергозбереження в окремих галузях. При підготовці покажчика були використані Каталог наукових праць та публікацій викладачів ТДАТУ, систематична картотека статей та тематична картотека «Проблеми енергозбереження», електронний каталог наукової бібліотеки ТДАТУ . Покажчик призначений студентам, аспірантам, викладачам та науковим працівникам.
Keywords: розвиток енергетики; стан економіки; енергозбереження; підвищення енергетичної ефективності; ресурсозбереження; технологічні процеси АПК; теплоенергетика; електроенергетика