Регіональні диспропорції та показники їх виміру - Живоглазова, А.; Завадських, Ганна Миколаївна; Завадских, Анна Николаевна; Zavadskykh, Hanna (My University, 2021)
Саме економічний розвиток регіонів є основою забезпечення економічної безпеки держави особливо в умовах децентралізації. Чинники соціальноекономічного розвитку регіонів різноманітні, коротко- і довгострокового, сильного і слабкого впливу, вимірювані і такі, що важко піддаються оцінці. Серед них варто зазначити ті, що тривалий час формують структуру регіональних економік та міжрегіональні зв’язки, позначаються на інтенсивності економічного зростання, добробуті громадян. Такими чинниками є диспропорції соціально-економічного розвитку регіонів.
Keywords: економічний розвиток регіонів; валовий регіональний продукт; національна економіка; регіональна державнаї політика