Визначення геометричних характеристик біологічних об’єктів на основі технологій комп’ютерного зору - Кравченко, В. А. (ДВНЗ УДХТУ, 2015)
Визначення площі фотосинтезуючої поверхні рослин та збір відповідних статистичних даних є важливою частиною наукових досліджень в сфері вивчення властивостей сільськогосподарських культур. Автоматизація процесу визначення площі листя рослин шляхом розробки спеціального програмного забезпечення на основі технологій комп‘ютерного зору дозволяє підвищити точність вимірювання та суттєво знизити часові затрати.
Keywords: статистичні дані; автоматизація процесу; технології комп‘ютерного зору; вимірювання; програмне забезпечення; графічний редактор; обробка зображення; віртуальний прилад «Листомер»; алгоритм; цифрове зображення