Проблеми формування спроможних територіальних громад в умовах процесу децентралізації - Сизоненко, Олена Василівна; Сизоненко, Елена Васильевна; Syzonenko, Olena (My University, 2018)
UK: Одним із ключових напрямів системних суспільних трансформацій в Україні є реформування територіальної організації влади на засадах децентралізації. Реформа децентралізації розпочалася в Україні у 2014 р. з прийняттям Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Ключовою складовою даної реформи є оптимізація адміністративно-територіального устрою держави як просторової основи функціонування органів влади шляхом формування добровільно об’єднаних територіальних громад. RU: Одним из ключевых направлений системных общественных трансформаций в Украине является реформирование территориальной организации власти на основе децентрализации. Реформа децентрализации началась в Украине в 2014 г. с принятием Концепции реформирования местного самоуправления и территориальной организации власти в Украине. Ключевой составляющей данной реформы является оптимизация административно-территориального устройства государства как пространственной основы функционирования органов власти путем формирования добровольно объединенных территориальных общин.
Проблемы формирования способных территориальных общин в условиях процесса децентрализации
Keywords: реформування територіальної організації; реформа децентралізації; спроможні територіальні громади; формування спроможних територіальних громад; децентралізація; місцеве самоврядування