Вивчення локальних характеристик просторової кривої лінії в системі SolidWorks - Гавриленко, Євген Андрійович; Холодняк, Юлія Володимирівна; Havrylenko, Yevhen; Kholodniak, Yuliia (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Постановка проблеми. Прискорення науково-технічного прогресу вимагає кардинального посилення підготовки інженерно- технічних і наукових кадрів. Важлива роль у рішенні цієї задачі покладається на комп’ютерну підготовку студентів. Майбутні фахівці повинні вміти користуватися готовими пакетами прикладних програм, застосовувати їх при розв’язанні інженерних та наукових задач. У рамках курсу «Формоутворення складних поверхонь» студенти вивчають методи формування складних робочих поверхонь, що обмежують вироби, функціональне призначення яких – взаємодія із середовищем. Теоретичні знання отримані студентами повинні бути закріпленні шляхом реального моделювання на практичних заняттях. Необхідні практичні навички набуваються при створенні геометричних комп’ютерних моделей динамічних поверхонь з використанням пакета SolidWorks.
Keywords: методика визначення положення елементів основного тригранника; SolidWorks; стичне коло в точках просторової кривої лінії; модель аеродинамічної поверхні