Динаміка вуглеводного комплексу в плодах томата при зберіганні за використання антиоксидантних препаратів - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Оlesia; Жукова, Валентина Федорівна; Жукова, Валентина Федоровна; Zhukova, Valentina (My University, 2010)
UK: Досліджено динаміку пектинових речовин (пектин і протопектин) плодів томату при зберіганні з використанням препаратів антиоксидантної дії. Встановлено, що обробка антиоксидантними препаратами разом зі штучним холодом дозволяє уповільнити процеси розпаду вуглеводів, що сприяє максимальній збереженості якості томатів і подовженню терміну їх зберігання.
Keywords: зберігання; плоди томату; антиоксиданти; динаміка; вуглеводний комплекс; полісахариди; цукри; фруктоза; глюкоза