Лінгвістичні особливості поетичних творів Роберта Льюїса Стівенсона (на прикладі збірки “Underwoods" ("Підлісок”) - Рябуха, Т. В.; Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Лемещенко-Лагода, Виктория Владимировна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (Бял ГРАД-БГ, 2011)
Роберт Льюїс Стівенсон - одна з найяскравіших постатей англійської літератури кінця XIX століття. Він відомий усьому світові своїми віршами, баладами, романами. Його твори стверджують оптимістичне прагнення до торжества високих моральних ідеалів. Поезія Стівенсона відрізняється щирістю, сердечністю та вимогливим пошуком нових засобів виразності. Однією з найцікавіших збірок його поезій є збірка «Підлісок», яка вийшла друком у 1887 році. Вона поділяється на дві частини - англійську та шотландську. Родина Стівенсона хоч й належала до успішних единбурзьких буржуа, була повністю двомовною (знали як англійську, так і шотландську мови). Використання шотландської мови Скоте у її розмовному варіанті ніби розковує поета, дає йому свободу, простоту та природній, органічний зв'язок з вітчизняною фольклорною традицією.
Keywords: англійська література кінця XIX століття; поезія Стівенсона; збірка «Підлісок»; використання шотландської мови Скоте; редупліковані слова; прямий порядок слів