Опис до патенту на корисну модель № 36140 "Електромагнітний сепаратор" - Просвірнін, В. І.; Кузнецов, І. О.; Богатирьов, Ю. О.; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym (Державний департамент інтелектуальної власності, 2008)
Електромагнітний сепаратор, який містить електромагнітну систему, що складається з магні топроводу, електромагнітної обмотки та первинного перетворювача індукції магнітного поля з підсилювально-комутуючим блоком, який відрізняється тим, що електромагнітна обмотка розділена на дві непропорційні секції. 2. Сепаратор за п. 1, який відрізняється тим, що перша секція електро-магнітної обмотки становить 1/3 від загальної кількості витків, а друга секція електромагнітної обмотки становить 2/3 від загальної кількості витків
Keywords: сепаратор; електромагнітна система; сільське господарство; очищення сипучих матеріалів від феромагнітних тіл