Вибір початкового розбиття для генерації структурованої дискретної моделі - Халанчук, Лариса Вікторівна; Халанчук, Лариса Викторовна; Khalanchuk, Larysa (My University, 2019)
Дискретною моделлю геометричного об’єкту (сіткою) називають множину точок, що розподілені в досліджуваній області, разом зі зв’язками між цими точками. Дискретна модель геометричного об’єкта замінює вихідну неперервну область скінченною множиною простих фігур. На практиці застосування генерації структурованих сіток використовується для моделювання широкого кола об’єктів і процесів. Різні типи диференціальних рівнянь в частинних похідних другого порядку можуть асоціюватися з різноманітними типами гідромеханічних задач.
Keywords: дискретна модель; рівняння Пуассона; еліптичні методи