Особливості підготовки фахівців технічних спеціальностей - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Сергій Володимирович; Dereza, Olena; Dereza, Serhii (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: У статті розглянуто особливості фахової підготовки майбутніх працівників машинобудівної галузі у закладах вищої освіти України. Проаналізовані проблеми дослідження та практичні аспекти підготовки майбутніх фахівців технічних спеціальностей. З розвитком інноваційних технологій навчання засоби навчальної діяльності викладача змінюються. Визначено, що значне місце та роль у системі вищої освіти набувають принципи міжпредметних зв’язків. EN: The article examines the specifics of professional training of future employees of the engineering industry in higher education institutions of Ukraine. Research problems and practical aspects of training future specialists in technical specialties are analyzed. With the development of innovative learning technologies, the means of the teacher's educational activity are changing. It was determined that the principles of interdisciplinary connections acquire a significant place and role in the system of higher education.
Features of the training of technical specialists
Дереза О. О., Дереза С. В. Особливості підготовки фахівців технічних спеціальностей. Удосконалення освітньо-виховного процесу в закладі вищої освіти : збірник науково-методичних праць ТДАТУ. 2023. Вип. 26. С. 56-62.
Keywords: технічні спеціальності; програмне забезпечення; мобільні додатки; міжпредметні зв’язки; technical specialties; software; mobile applications; interdisciplinary connections