Феномен творчого потенціалу у психолого-педагогічній теорії та практиці - Тітова, Олена Анатоліївна; Титова, Елена Анатолиевна; Titova, Olena (Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2016)
Питання, пов’язані з дослідженням творчості особистості та творчості фахівця, знаходяться на стику кількох наук, тому понятійний апарат з даної проблеми не є усталеним та однозначним. Мета представленої роботи полягає в аналізі та уточненні поняття «творчий потенціал» з урахуванням різних підходів та контексту вживання його у психолого-педагогічній літературі методами теоретичного та емпіричного аналізу, контент-аналізу та абстрагування, а також синтезу, порівняння та узагальнення, що дозволило розглянути і зіставити різні погляди вчених на проблему, узагальнити, переосмислити та уточнити визначення понять «творчий потенціал особистості» і «творчий потенціал інженера».
Keywords: творчість; інноваційна діяльність; творчий потенціал особистості; творчий потенціал інженера