Визначення перспективних напрямків вдосконалення робочих органів плоскорізів та їх класифікація - Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr; Сірий, Ігор Олександрович; Серый, Игорь Александрович; Siryi, Ihor (Вінниц. держ. аграр. ун-т., 2017)
UK: У статті визначені напрямки за якими здійснюється вдосконалення плоскоріжучих робочих органів та розроблена їх класифікація. Розглянуті їх конструктивні особливості, та досліджено вплив конструктивних параметрів плоскорізів на якісні та енергетичні показники обробки ґрунту. За результатом аналізу обґрунтовано найбільш перспективне конструктивне рішення, стосовно подальшого вдосконалення плоскоріжучих робочих органів. RU: В статье определены направления, по которым осуществляется совершенствование плоскорежущих рабочих органов и разработана их классификация. Рассмотрены их конструктивные особенности, и исследовано влияние конструктивных параметров плоскорезов на качественные и энергетические показатели обработки почвы. По результатам анализа обоснованно наиболее перспективное конструктивное решение, относительно дальнейшего совершенствования плоскорежущих рабочих органов. EN: In this article widen tified area sofim provemen tworking tillageand developed their class fiction. Considered their design features, and study thein fluence structural parameters of working tillage for quality and energy data of processing of soil. Analyzed and proved the most promising design solution, to further improve the working tillage.
Определение перспективных направлений совершенствования рабочих органов плоскорезов и их классификация
Defining new perspectives of improvement of workingtillage and provided their classification
Keywords: обробіток ґрунту; класифікація; робочий орган; якість обробки; енерговитрати; плоскоріз; розпушувачі; обработка почвы; классификация; рабочий орган; качество обработки; энергозатраты; плоскорез; рыхлители; cultivation; classification; labor body; the quality of processing; energy; working tillage; rippers