Забезпечення надійності сільськогосподарської техніки - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Маніта, Ігор Юрійович; Манита, Игорь Юрьевич; Manita, Ihor (My University, 2020)
UK: Авторами відзначено, що працездатність сільськогосподарської техніки забезпечується організацією системи технічного обслуговування і проведенням технічного обслуговування і ремонту. Своєчасне проведення діагностики та профілактичних робіт дозволяє знижувати експлуатаційні витрати і підвищувати як надійність машино-тракторного парку, так і його технічні характеристики. Надійність сільськогосподарської техніки на етапі проектування і виготовлення буде залежати від правильності розрахунків і забезпечення параметрів (виконання ДСТУ) і забезпечення якості технології і виробництва (регламент, збірка, випробування), а на етапі експлуатації – від належного підтримання в працездатному стані (якість проведення технічного обслуговування і поточних ремонтів) і забезпечення працездатності та довговічності (кваліфікація експлуатаційників, інтенсивність експлуатації, сезонність і ін.). RU: Авторами отмечено, что работоспособность сельскохозяйственной техники обеспечивается организацией системы технического обслуживания и проведением технического обслуживания и ремонта. Своевременное проведение диагностики и профилактических работ позволяет снижать эксплуатационные расходы и повышать как надежность машинотракторного парка, так и его технические характеристики. Надежность сельскохозяйственной техники на этапе проектирования и изготовления будет зависеть от правильности расчетов и обеспечения параметров (выполнение ДСТУ) и обеспечение качества технологии и производства (регламент, сборка, испытания), а на этапе эксплуатации – от надлежащего поддержания в работоспособном состоянии (качество проведения технического обслуживания и текущих ремонтов) и обеспечения работоспособности и долговечности (квалификация эксплуатационников, интенсивность эксплуатации, сезонность и др.). EN: The authors noted that the operability of agricultural machinery is ensured by the organization of the maintenance system and the performance of maintenance and repair. Timely diagnostics and preventive maintenance can reduce operating costs and increase both the reliability of the machine and tractor fleet and its technical characteristics. The reliability of agricultural machinery at the design and manufacturing stage will depend on the correctness of calculations and provision of parameters (implementation of DSTU) and quality assurance of technology and production (regulations, assembly, testing), and at the operation stage – on proper maintenance in a working condition (quality of maintenance and current repairs) and ensuring operability and durability (qualification of operators, intensity of operation, seasonality, etc.).
Обеспечение надежности сельскохозяйственной техники
Ensuring the reliability of agricultural machinery
Keywords: сільськогосподарська техніка; надійність; ефективність використання; діагностика; технічне обслуговування; сельскохозяйственная техника; надежность; эффективность использования; диагностика; техническое обслуживание; agricultural machinery; reliability; efficiency of use; diagnostics; maintenance