Особливості верстата ЧПК - Ковальова, В. К.; Грицун, Д. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Важко собі уявити сучасне виробництво без побутових верстатів з ЧПУ (ЧПУ - числове програмне управління). Провідну позицію серед цих верстатів займають, звичайно, ж фрезерні станки з ЧПУ для обробки металів. На фрезерних станках можна обробляти зовнішню, а також внутрішню поверхню металу, нарізати різьбу, обробляти зубчасті колеса, виконувати свердління, і т.п.
Keywords: верстат; ЧПК; числове програмне управління; фрезерні станки; обробка матеріала; Linux CNC; Mach3