Аналіз конструкцій різьбонарізного інструмента для нарізання зовнішньої різьби - Козіна, К. В. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
Існує два основних способи обробки різьби: зі зніманням стружки (різання) і без знімання стружки (накочення, видавлювання). Вибір способу отримання різьблення залежить від типу різьблення, розмірів профілю різьби, вимог, які висуваються до точності елементів різьблення, механічних властивостей матеріалу деталі, конструктивних особливостей оброблюваної деталі, обсягу партії деталей з різьбленням, наявності необхідного обладнання.
Keywords: обробка різьби; різання; накочення; видавлювання