ПЕРСПЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЧИЩЕННЯ ПОВІТРЯ ВІД ПИЛУ - Мигуля, Вікторія (Кременець : КОГПА ім. Тараса Шевченка, 2023)
Боротьба із забрудненням атмосферного повітря є одним із основних шляхів вирішення проблем оздоровлення навколишнього середовища. Забруднення повітря може бути спричинене низкою речовин, включаючи оксид вуглецю, вуглекислий газ, діоксид азоту, оксид азоту, приземний озон, тверді частинки, діоксид сірки, вуглеводні та свинець, які є шкідливими для здоров’я людини. Країни світу накопичили достатньо знань щодо боротьби із забрудненням атмосферного повітря. Одним із важливих факторів успіху заходів зі зменшення забруднення повітря є розвиток загальної бази знань, у тому числі наукової інфраструктури.