Опис до патенту на корисну модель № 134290 "Спосіб визначення величини та напрямку швидкості частинки домішок у розчині" - Бондаренко, Д. О.; Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Спосіб визначення напрямку та величини швидкості частинки домішок у розчині, згідно з яким когерентне випромінювання лазера поділяють на два промені, спрямовані під кутом α один до одного у вимірювальну камеру, та визначають частоту доплерівського сигналу. Змінюють кут між зондуючими променями, встановлюють призму Дове на шляху цих променів, обертають вказану призму навколо оптичної осі. Вимірюють кут β, при якому доплерівська частота максимальна, і визначають напрямок та величину швидкості частинки у розчині
Keywords: швидкість частинок домішок; когерентне випромінювання лазера; призма Дове; контрольно-вимірювальна техніка