Шляхи оптимізації несприятливих геолого-геоморфологічних процесів Північно-Західного Приазов’я - Даценко, Людмила Миколаївна; Даценко, Людмила Николаевна; Datsenko, Liudmyla; Зав'ялова, Т. В.; Zavyalova, T. V.; Прохорова, Л. А.; Prokhorova, L. A.; Непша, О. В.; Nepsha, O. V.; Матвєєва, О. В.; Matveeva, O. V. (My University, 2014)
UA: До останнього часу в практиці переважало положення, при якому проводити різні заходи щодо ліквідації несприятливих геолого-геоморфологічних процесів починали лише тоді, коли вони вже відбулися в результаті природного розвитку або господарської діяльності. У цих випадках часто потрібні значні зусилля для усунення наслідків руйнування. EN: The article considers unfavorable exogenous geological processes within the Northwest Azov Sea and offers ways to optimize adverse geological and geomorphological processes.
Ways of optimization of unfavorable geological geomorphological processes of the north-western azov sea
Keywords: geological and geomorphological processes; landslides; collapses; erosion; abrasion; ways of optimization; dangerous exogenous geological processes; географія; схили; геоструктура; техногенний вплив; екологічна безпека; руйнування; геолого-геоморфологічні процеси