Проєктування технологічної лінії виробництва здобних сухарів в умовах м. Харкова : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Тикман, Микита Сергійович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Об’єктом модернізації у дипломній роботі є потоково-технологічна лінія виробництва сухарних виробів. У роботі передбачено вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва сухарів, що дає змогу підвищити ефективність функціонування підприємства та знизити собівартість готової продукції. Це досягнуто за рахунок відповідних технологічних, конструктивних і виробничих розрахунків дільниці та режимів роботи лінії. Окрему увагу приділено питанням монтажу та експлуатації машини для ділення тіста, що є важливою складовою технологічного процесу виготовлення сухарних виробів. У роботі також розглянуто комплекс заходів з охорони праці та організацію безпечних умов роботи персоналу цеху і технологічної лінії виробництва хлібних та сухарних виробів. Економічний розділ містить обґрунтування вартості продукції, а також розрахунок рівня рентабельності діяльності підприємства.
Keywords: цех; хліб; сухарі; монтаж; борошно; ПТЛ; обладнання