Вплив рекреаційного навантаження на трав’яний покрив міських парків - Соколюк, В. О.; Юндіна, Г. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Рекреаційне навантаження є одним із ключових факторів, що впливають на стан міських екосистем, зокрема на трав'яний покрив парків. Урбанізовані території часто зазнають надмірного антропогенного впливу, що призводить до змін у структурі рослинності. У даній роботі розглянуто механізми впливу рекреаційного навантаження на рослинний покрив, визначено основні фактори його деградації та обґрунтовано заходи для збереження біорізноманіття.
Keywords: рекреаційне навантаження; трав'яний покрив; паркан; екологічні фактори; урбанізовані території