Вчені МІМСГ– ТДАТА – ТДАТУ в Енциклопедії сучасної України (ЕСУ) : віртуальна виставка - Ломейко, Наталя Григорівна; Lomeiko, Nataliia; Білоцька, Ольга Миколаївна; Bilotska, Olha (Запоріжжя: НБ ТДАТУ, 2025)
15 вчених та педагогів своєю працею заклали фундамент науки в Мелітопольському інституті механізації сільського господарства (МІМСГ), продовжили в Таврійській державній агротехнічній академії (ТДАТА), яка пізніше стала Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного - ТДАТУ. Завдяки їхнім дослідженням були розроблені сучасні технології обробітку ґрунтів, системи автоматизації й енергозбереження, нові підходи до проектування сільськогосподарських машин і механізмів, а також методи підвищення надійності та ефективності роботи техніки. Їхня спільна наукова спадщина стала фундаментом для подальшого розвитку агрономії, агроінженерії, енергетики й механізації сільського господарства в Україні, сприяючи підвищенню продуктивності, енергоефективності та екологічності агропромислового виробництва. Їхні імена удостоїлись сторінок Енциклопедії сучасної України. Це пам'ять, історія, наука.
Keywords: Мелітопольський інституті механізації сільського господарства - МІМСГ); Таврійська державна агротехнічна академія - ТДАТА; вчені ТДАТУ