Розробка інтенсивних технологій виробництва екологічно безпечної плодоовочевої продукції у відкритому та закритому ґрунті південного степу України (проміжний): звіт про науково-дослідну роботу - Прісс, Олеся Петрівна; Герасько, Тетяна Володимирівна; Іванова, Ірина Євгенівна; Нінова, Галина Василівна; Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Аргунов, Н.; Кашляков, О.; Кашляков, С.; Кашляков, Г.; Кашляков, В.; Буякін, Б.; Євтушенко, С.; et al. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2022)
Дослідження з плодововочівництва, які проводилися протягом 2022 року та є проміжним етапом в програмі досліджень НДІ садівництва півдня України. Об’єктами досліджень були: - процеси формування продуктивності персика під впливом погодних умов, сортових особливостей, конструкцій насаджень та елементів органічної технології вирощування; - фізіологічний стан дерев черешні за органічної технології при задернінні природними травами в умовах південного Степу України. - сорти черешні раннього, середнього і пізнього строків достигання за дії абіотичних факторів; - процес формування саджанців черешні за удосконаленою технологією в умовах Південного Степу України; - процес формування сортименту вишні та дюків із комплексом господарсько-цінних ознак.
Keywords: обрізування персика; технології вирощування плодоовочевих культур; кісточкові культури; погодні чинники урожаю; Степова зона України; якість саджанців черешні; сортів вишні; вишне-черешневі гібриди; Південний Степ України