Виробництво компосту на фермі з беприв’язним способом утримання тварин - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: Останнім часом все більш популярним стає без-прив’язний спосіб утримання великої рогатої худоби (особливо молочного по-голів’я). І одночасно перед виробниками постає питання, а що ж робити з вели-кою кількістю побічного продукту, що отримується, – рідкого гною (вихід гною від однієї тварини може досягати 50…60 кг на добу). В той же час з рідкого гною та органічних відходів на тваринницькій фермі можна отримати високоякісний компост. EN: Proposed technology of processing liquid manure and organic material in a high-quality fertilizer for livestock farm.
Keywords: компост; виробництво компосту; беприв’язний способ утримання тварин; велика рогата худоба; виробництво компосту; manure; organic waste; compost; liquid fraction a solid fraction; collar; ammonia; nitrates; organic fertilizer