Термогравітаційний аератор. Опис до патенту на корисну модель № 157105. Україна - Стручаєв, Микола Іванович; Петров, Віктор Олексійович; Постол, Юлія Олександрівна; Борохов, Іван Валерійович; Стьопін, Юрій Олексійович (My University, 2024)
Термогравітаційний аератор містить приймач енергії повітряного потоку, поплавок. Приймач енергії повітряного потоку виконаний як сифон-охолоджувач, над яким кріпиться тіньовий екран, а під поплавком кріпиться теплова трубка, яка знаходиться в тепловому контакті з приймачем енергії повітряного потоку, виконаним як сифон-охолоджувач.
Keywords: термогравітаційний аератор; аерація водойм; збагачення киснем; сифон-охолоджувач; теплова трубка; тіньовий екран