Використання дронів з машинним зором для інспекції в АПК - Басрсуков, Р. С.; Бєлік, М. Р. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Традиційні методи моніторингу та догляду за сільськогосподарськими посівами суттєво поступаються сучасним підходам у точності й оперативності, особливо коли йдеться про великі земельні масиви чи поля зі складною топографією. Контроль стану культур обмежується локалізованим скаутингом, що часто спричиняє запізнення реагування на поширення хвороб, шкідників, бур’янів або локальні дефіцити води й поживних речовин. В умовах зростання витрат на ресурси і необхідності підвищення рентабельності та екологічної стійкості аграрних господарств виникає актуальна потреба у впровадженні інтелектуальних рішень – діагностики на основі даних і точкового управління технологічними операціями.
Keywords: дрон з машинним зором; АПК