Живлення малопотужних сельсинів СГСМ, БД, БС - Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii; Волкова, І. Д. (ТДАТУ, 2021)
Проблема живлення малопотужних сельсинів вирішується за допомогою типових схемних рішень, які треба розрахувати і підлаштувати під необхідні параметри навантаження. Оскільки обмотки збудження мають індуктивний характер навантаження, варто зашунтувати переходи колектор-емітер вихідних транзисторів випрямними діодами у зворотному включенні. Таким чином вирішується проблема перенапруження транзисторів через е.р.с. самоіндукції під час перехідних процесів.
Keywords: сельсин; система автоматики; схема джерела живлення; підсилювач потужності