Розробка технології крафтових гострих джемів на основі овочевої сировини : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Безуглий, Дмитро Володимирович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Метою кваліфікаційної роботи було теоретичне обґрунтування та розробка рецептур і технології крафтових гострих джемів на основі овочевої сировини, які відзначаються високими органолептичними характеристиками та підвищеним вмістом біологічно активних компонентів. У кваліфікаційній роботі обґрунтовано підбір сировини для виробництва гострих крафтових джемів, встановлено сумісність компонентів та підібрано їх оптимальні пропорції для приготування джемів високої якості експериментальним шляхом, розроблена принципова технологічна схема виробництва крафтових джемів, проведено органолептичні та мікробіологічні дослідження розробленої крафтової продукції, розроблено SWOT-аналіз впровадження нової технології, а також основні заходи щодо охорони праці та безпеки життєдіяльності на крафтовому підприємстві.
Keywords: крафтові гострі джеми; крафтові технології; гострий перець; шкала сковілла; капсаїцин