Аналіз нематеріальних активів підприємства - Сидоров, І. Ф.; Шпирко, Ольга Миколаївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У сучасній економіці, що базується на знаннях та інноваціях, нематеріальні активи відіграють дедалі важливішу роль, часто перевищуючи вартість матеріальних ресурсів підприємства. Ефективний аналіз цих активів, таких як патенти, торгові марки, програмне забезпечення, ділова репутація та кваліфікація персоналу, є критично важливим для оцінки реальної вартості бізнесу та його конкурентоспроможності. Незважаючи на їхню значущість, оцінка та управління нематеріальними активами залишаються складним завданням через їхню нематеріальну природу. Тому систематизований аналіз нематеріальних активів є ключовим фактором для стратегічного планування та сталого розвитку будь-якого підприємства.
Keywords: нематеріальні акти підприємства; методика економічного аналізу