Роль та місце криптовалюти на сучасному рівні розвитку світової економіки - Боркович, В. В (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Роль і місце криптовалюти в умовах сучасного розвитку світової економіки. Криптовалюти стали суттєвим елементом фінансової системи, впливаючи на методи проведення транзакцій, інвестиційні стратегії та навіть на регуляторні політики країн. Вони відкривають нові можливості для швидких і дешевих міжнародних платежів, але також створюють нові виклики в питаннях безпеки, стабільності і регулювання. В цілому, криптовалюти вносять значний вклад у цифрову трансформацію економіки, хоча їх роль все ще продовжує розвиватися і адаптуватися до змінюваного глобального середовища.
Keywords: криптовалюта; цифрові активи; бікойн; ефіріум