Технологія виробництва сосисок і сардельок в умовах цеху потужністю 8т готової продукції за зміну (23 ХТ Д 8999005. 06.24) - Волошин, Арсен (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню технологічного процесу виробництва сосисок та сардельок. Охарактеризовано біохімічний склад, харчову цінність сировини і готової продукції. Вимоги стандартів до сировини і готової продукції. Наведені графіки надходження сировини та роботи цеху. Розглянуті технології виробництва варених ковбасних виробів. Виконано продуктові розрахунки сировини та допоміжних матеріалів при виробництві сосисок та сардельок. Підібране необхідне технологічне обладнання і виконаний розарахунок його кількості. Визначені технологічні площі цеху для виробництва ковбасних виробів зі свинини та яловичини. Виконано економічне обгрунтування виробництва запропонованої продукції. Наведені заходи з охорони праці та техніки безпеки. Виконана апаратурно-технологічна схема виробництва продукції та розроблений план виробничого цеху.
пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології»
Keywords: м’ясна сировина; технологія виробництва; сосиски, сардельки; ковбасні вироби