Формування словотвірної структури іменників на позначення процесів, пов’язаних зі сферою трудової та професійної діяльності людини в новій українській мові кінця XVІІ – XX ст. - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana (My University, 2012)
UK: У сучасній українській мові серед іменників із загальним словотвірним значенням «опредметнена дія» чітко виокремлюються девербативи на позначення процесів, пов’язаних зі сферою трудової та професійної діяльності людини. До цих утворень в українській мові відносяться іменники із суфіксами -нн(я), -інн(я), -к(а), -ств(о), -л(я), -ур(а). Історія становлення та розвитку цих лексико- словотвірних типів і є предметом нашого дослідження. EN: In a modern Ukrainian language among the nouns with general word-building meaning «verbal-nouns» there is a group of such nouns which designate processes connected with professional and working activity of a man. Suffixless – «-нн(я)», «-інн(я)», «-л(я)», «-к(а)», «-иц(я)», «-ств(о)», «-ур(а)» belong to such formations in Ukrainian language. History of establishment and development of these lexical and woldbuilding types is the subject of our investiqation.
Keywords: мовознавство; іменники; деривативи; суфікси; утворення із суфіксами