Потенціал біогазу і біометану в Україні - Бугайчук, П. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Енергетичний потенціал біогазу та біометану складається з різноманітних потенціалів. До них належать: потенціал площ для вирощування енергетичних культур; теоретично можливі потенціали традиційних органічних добрив (гнійна рідина, твердий гній, курячий послід тощо); потенціали обробної промисловості (органічні відходи); підвищення ефективності у вирощуванні енергетичних культур на гектар площі; різноманітні потенціали можливостей використання біогазу, наприклад чисте виробництво електроенергії, виробництво електроенергії і тепла (ТЕЦ) або використання в якості пального для транспорту. Крім того вирішальну роль у розвитку біоенергетики і ефективному використанні існуючих потенціалів відіграють політичні і правові рамкові умови, а також наявна інфраструктура. У встановленні теоретично можливого біогазового і біометанового потенціалу беруться до уваги тільки ті тварини, які мають найбільшу частку в усьому тваринному виробництві країни і можуть зробити суттєвий внесок у виробництво біогазу. До них належать свині, корови і птиця.
Keywords: біогаз; біомаса; потенціал енергоефективності; органічні добрива