Опис до патенту на винахід № 59835 "Геліоелектричний пристрій для нагрівання рідини" - Івнов, В. П.; Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Геліоелектричний пристрій для нагрівання рідини, що має сонячний колектор, абсорбер, термо-ізолюючу перегородку, бак-нагрівач з теном, які встановлено в одному корпусі виконаному у вигляді склопакета, вентилі гарячої і холодної води та зливу, який відрізняється тим, що абсорбер виконано як кришку бака-акумулятора та бака-нагрівача сонячного колектора, бак-акумулятор та бак-нагрівач виконано у вигляді однієї загальної ємності, причому теплоізолююча перегородка встановлена з зазором відносно абсорбера сонячного колектора, в якому відокремлюється тонкий шар-плівка рідини від основної частини рідини у баці-акумулятор
Keywords: геліоелектричний пристрій; сонячний колектор; абсорбер; бак-нагрівач; склопакет; бак-акумулятор; шар-плівка