Багатокритеріальна оптимізація показників якості плодів черешні української селекції при заморожуванні та зберіганні - Іванова, Ірина Євгенівна; Ivanova, Iryna; Білоус, Ельзара Серанівна; Bilous, Elzara; Покопцева, Любов Анатоліївна; Pokoptseva, Liubov; Єременко, Оксана Анатоліївна; Yeremenko, Oksana (Таврійський науковий вісник, 2017)
UA: Проведена науково - обґрунтована оцінка придатності 12 нових районованих сортів черешні раннього, середнього та пізнього строку достигання, які вирощені в умовах південного Степу України до заморожування та зберігання при низьких температурах методом багатокритеріальної оптимізації. /// EN: The study makes a scientifically based evaluation of suitability of 12 new zoned varieties of early, middle and late ripening cherries, grown under the conditions of the southern steppe of Ukraine for freezing and storage at low temperatures using the method of multicriteria optimization.
Multicriteria improvement of quality indicators of sweet cherry of Ukranian selection under freezing and storage
Keywords: черешня; метод багатокритеріальної оптимізації; заморожування; зберігання; ранжируваний ряд сортів; маса плоду; сухі розчинні речовини; співвідношення кісточки до м’якоті; дегустаційна оцінка; sweet cherry; multicriteria optimization method; freezing; storing; ranged number of varieties; fruit weight; dry soluble substances; stone to pulp ratio; taste score