Комп’ютерне моделювання в курсах фізики та хімії вищої школи - Дяденчук, Альона Федорівна; Пшенична, Н. С. (Черкаси : 2022, 2022)
У сучасних умовах є вкрай необхідною наявність у фахівців усіх спеціальностей великого різноманіття форм спілкування з колегами, навичок комп’ютерного моделювання. Дані навички не лише актуальні, але й свідчать про високий професіоналізм. Комп’ютерне моделювання завдяки наочності має переваги перед іншими типами моделювання, а його використання при вивченні дисциплін природничого циклу, а саме фізики та хімії, є першим етапом автоматизованого проєктування.
Дяденчук А. Ф., Пшенична Н. С. Комп’ютерне моделювання в курсах фізики та хімії вищої школи. Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології у виробництві та освіті : стан, досягнення, перспективи розвитку : матеріали Всеукраїнської наук.-практ. Інтернет-конференції (Черкаси, 14-20 березня 2022 р.). Черкаси : ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, 2022. С. 132-134.
Keywords: комп’ютерне моделювання; проєктування; впровадження комп’ютерних програм; автоматизація; фізика; хімія; інформатика