Використання підстилки на молочнотоварній фермі - Дереза, Сергій Володимирович; Dereza, Serhii (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Для отримання максимальної молочної продуктивності корова повинна відпочивати лежачи не менше 14 годин на добу [1]. Якщо корова зручно лежить, приплив крові до вимені збільшується на 50%, і молока виробляється більше [1,5]. Але якщо вона постійно ходить по корівнику або стоїть в стійлі, а лягає лише повністю знесилившись, то, очевидно, основною причиною є незручна підстилка.
Keywords: молочна продукція; молочнотоварна ферма