Автоматизована система управління мікрокліматом інкубаційної станції - Строкань, Оксана Вікторівна; Строкань, Оксана Викторовна; Strokan, Oksana; Мірошниченко, Микола Юрійович; Мирошниченко, Николай Юрьевич; Miroschnychenko, Mykola (My University, 2020)
В сучасному промисловому птахівництві інкубація яєць – невід’ємна і дуже важлива складова частина в загальній технології вирощування птиці. Важливим при цьому постає питання створення певних технологічних умов в інкубаційних залах та їх чіткий контроль і регулювання відповідно до технічних вимог. До основних параметрів такого технологічного середовища відносяться: концентрація від’ємних аероіонів в повітрі, швидкість руху повітря, тиск, температура і вологість повітря. Забезпечення постійного контролю за станом мікроклімату в інкубаційних залах і вчасне реагування на зміну цього стану можливе за рахунок використання автоматизованих систем управління мікрокліматом. Виходячи з цього виникає необхідність створення нової автоматизованої системи управління мікрокліматом інкубаційної станції, яка б мала змогу не тільки контролювати і управляти температурою і вологістю повітря у приміщені, але й зберігати поточні дані з можливістю створення запиту до системи.
Keywords: мікроклімат; інкубація яєць; UML-діаграма; користувач; статистичні дані; мікроконтролер; автоматизована система управління