Вплив схем розміщення дерев на радіаційний режим в інтенсивних насадженнях черешні - Бондаренко, Павло Геннадійович; Бондаренко, Павел Геннадиевич; Bondarenko, Pavlo; Алексєєва, Ольга Миколаївна; Алексеева, Ольга Николаевна; Aleksieieva, Olha; Топов, В. Д. (My University, 2019)
Черешня є однією з найбільш світлолюбних плодових культур. В умовах недостатньої а гірше розвиваються, букетні гілочки швидше відмирають, крона оголюється, плодоношення зміщується на її периферію та врожайність насаджень значно знижується. Дана проблема є особливо актуальною в сучасних інтенсивних садах зі значним ущільненням дерев у насадженні, де питанню регулювання радіаційного режиму слід приділяти велику увагу.
Keywords: насадження черешні; радіаційний режим насаджень; освітленість дерев