Вплив кутів нахилу тяг заднього навісного механізму енергетичного модуля (ЕМ) на тяговий ККД модульного енергетичного засобу (MЕЗ) - Чаплінський, Андрій Петрович (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Параметром, який дає змогу оцінити тягові властивості MPU, є коефіцієнт корисної дії (ККД). Проведений аналіз виконаних досліджень вказує на те, що питання вивчення природи змінення складових PDE модульного енергетичного засобу досліджений не на достатньому рівні. На тяговий ККД значною мірою впливають конструктивні параметри МЕЗ. Тому, ця робота присвячена питанню дослідження впливу змінення кутів нахилу тяг заднього навісного механізму (ЗНМ) енергетичного модуля. EN: The parameter that allows you to evaluate the traction properties of the MPU is the power delivery efficiency (PDE). The analysis of the performed studies shows that the issue of studying the nature of the change in the PDE components of a modular power unit has not been investigated at a sufficient level. The traction efficiency is largely influenced by the design parameters of the MPU. Therefore, this work is devoted to investigating the effect of MPU rear linkage mechanism (RLM) inclination angles changing on traction PDE.
Чаплінський А. П. Вплив кутів нахилу тяг заднього навісного механізму енергетичного модуля (ЕМ) на тяговий ККД модульного енергетичного засобу (MЕЗ). Розвиток сучасної науки та освіти : реалії, проблеми якості, інновації : матеріали ІІІ Міжнародної наук.-практ. інтернет- конференції (Запоріжжя, 30 вересня 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 231-236.
Keywords: модульний енергетичний засіб (МЕЗ); тяговий коефіцієнт корисної дії (ККД); ККД перекочування; ККД буксування; задній навісний механізм (ЗНМ); modular power unit (MPU); power delivery efficiency (PDE); rolling efficiency; towing efficiency; rear linkage mechanism (RLM)