Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 3321 "Спосіб приготування сливово-ягідного десерту замороженого" - Модонкаєва, Г. Є.; Іванченко, В. Й.; Григоренко, Олена Віталіївна; Григоренко, Елена Витальевна; Нryhorenko, Olena (Державний департамент інтелектуальної власності, 2004)
Спосіб приготування сливово-ягідного десерту замороженого, який передбачає відбір і підготовку сировини, фасування її в тару і заливання цукровим сиропом, закупорювання, заморожування і зберігання в морозильній камері, який відрізняється тим, що відбирають ягоди з підвищеним вмістом аскорбінової кислоти, заморожені в період їх масового збору, фасують в стаканчики із термоформованого пластика згідно з наведеним співвідношенням компонентів, мас.%: слива 45-55 чорна смородина 25-35 малина 15-25, і заливають сиропом із концентрацією цукру не більше 20%
Keywords: спосіб переробки і тривалого зберігання слабколежкої соковитої рослинної продукції; приготування десертів