Соціально-економічне забезпечення розвитку регіонів - Вороніна, Юлія Євгенівна; Voronina, Yuliia; Яременко, Є. Р. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Державна регіональна політика виступає одним із ключових напрямів розвитку територій. Її основною метою є створення сприятливих умов для динамічного та збалансованого соціально-економічного прогресу України та її регіонів, підвищення рівня життя населення, а також забезпечення гарантованого державою соціального захисту для всіх громадян незалежно від місця проживання. Ефективний розвиток кожної економічної системи потребує постійного пошуку оптимальних шляхів взаємодії державних і ринкових складових, а також збалансування різних інтересів. Для досягнення сталого економічного, соціального та екологічного розвитку регіонів необхідна активна увага з боку держави до комплексного розвитку територій.
Keywords: розвиток регіонів; планування