Статистичний аналіз сумарної дії вітрової та сонячної енергії - Лисенко, Ольга Валеріївна; Лысенко, Ольга Валерьевна; Lysenko, Olha (My University, 2017)
UK: Зараз в усьому світі вітроелектрогенератори та фотоелектричні системи (ФЕС) є найбільш швидко зростаючими за кількістю та загальною потужністю джерелами відновлюваної енергії. Проте чи не найголовнішим їх недоліком лишається нестабільність генерації під впливом сезонних та метеорологічні факторів. Останні є джерелами коливань потужності тривалістю від кількох діб до кількох хвилин, що негативно впливають на роботу енергосистем так якість електричної енергії. EN: The Statistical analysis of the total action of wind and solar energy according to annual records of wind speed and solar insolation obtained in 2016 in the adjacent areas of the Zaporizhzhya region was shown. These data combined in time and space for further statistical analysis of the total power of wind and photovoltaic stations in the conditions of the given region. To take into account the factor of seasonality, separate months are considered - January, April, July, and October, as the middle of the corresponding seasons. Data can be used to assess stochastic parameters, construct a mathematical model and simulate simulation of various configurations of generating and consumer capacities.
Keywords: вітрова енергія; сонячна енергія; енергія; джерела; хвилі; електрична енергія; енергетичні показники; потужність